Uitdagende samenwerking met Alliander

10-05-2017

Het  23.000 m² grote hoofdkantoor Bellevue van netbeheerder Alliander in Arnhem is naar een ontwerp van COARE Architectuur volledig gerevitaliseerd. Ton Bernts van Alliander blikt samen met Jan Willem Leverstein van COARE terug op een bijzonder project. 

Het gebouw gebruikt dankzij zonnepanelen en warmte-koudeopslag ten opzichte van de oude situatie 71% minder energie en is mede op basis van de inbreng van 140 Alliander-werknemers vernieuwd. Daarbij lag een sterk accent op circulariteit. Zo werd 95% van het bij het project vrijgekomen bouwafval gescheiden ingezameld en waar mogelijk weer elders hergebruikt.

Ton Bernts vertelt onder meer over het voor iedereen toegankelijke atrium van Bellevue dat uitnodigt tot samenkomen en samenwerken en het gebouw extra dynamiek verschaft. Ook belichten hij en Jan Willem Leverstein de door beiden als uitdagend ervaren samenwerking tussen Alliander en COARE. Bekijk het filmpje hier.

< Terug naar actueel overzicht