Van Hall Larenstein Leeuwarden (VHL)

Onderwijs Realisatie

Het gebouw van hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) in Leeuwarden wordt naar een ontwerp van Coare Architectuur verbouwd. Het uitvoerende werk komt voor rekening van Coare Realisatie. De klus vindt in fases plaats en omvat onder meer de vervanging van het mechanische luchtventilatiesysteem. Verder wordt de indeling van VHL Leeuwarden gewijzigd met als gevolg een herschikking van afdelingen en lokalen. Omdat de hogeschool grote waarde hecht aan circulariteit voorziet de aanpak van Coare in het op grote schaal hergebruiken van materialen.

Van Hall Larenstein (hoger beroepsonderwijs) heeft ook een grote vestiging in Velp. De hogeschool profileert zich als een van de groenste van Nederland. Nadat Coare Architectuur eerder een ontwerp maakte voor de vernieuwing van de school in Velp (http://coare.nl/projects/van-hall-larenstein-velp-vhl/) is nu het uit 1995 stammende pand (ruim 20.000 vierkante meter) in Leeuwarden aan de beurt. Bij de verbouwing worden alle vloeren, plafonds en wanden vernieuwd.

Een voorbeeld van de circulaire aanpak van Coare is het gebruik van oude boekenplanken bij het maken van meubels. In het gebouw worden 42 units van CircuInvest geplaatst. Dat is een innovatieve ritswand, die als circulair alternatief voor systeem- en gipswanden wordt gebruikt. De verbouwing in Leeuwarden moet eind augustus 2016 gereed zijn.