Dell

Kantoren Realisatie

Voor het hoofdkantoor van computerbedrijf Dell in Amsterdam Sloterdijk ontwikkelde Coare Architectuur een volledig nieuwe werkomgeving. Die voorziet in ruimte voor 250 mensen en omvat tevens een receptie, auditorium, showroom, trainingsfaciliteiten en administratie. Het betreft in totaal 5000 vierkante meter. Het door Coare bedachte interieur sluit aan op een nieuwe werkwijze van Dell waarin voor de werknemers zaken als flexibiliteit en samenwerking centraal staan.

Het project is in twee fases opgesplitst. Fase 1 omvat de realisatie van de werkplekken en werd recent afgerond. Fase 2 (alle overige voorzieningen) moet in mei dit jaar klaar zijn. In afstemming met Dell koos Coare voor een circulaire aanpak. Zo werd van oude tafelbladen een overleghoek gebouwd en ook elders in het kantoor konden tal van materiaal worden hergebruikt.

Het flexibel(er) werken levert Dell diverse voordelen op. Zo is er minder ruimte nodig waardoor het totaaloppervlak kon worden teruggebracht van 7000 naar 5000 vierkante meter. Verder is dankzij het nieuwe interieur de sfeer op kantoor verder verbeterd. Werknemers van Dell werken niet alleen thuis of bij hun klanten, maar ook in toenemende mate op kantoor in Amsterdam. De open en ten dele ook intieme sfeer daar wordt door de meesten als prettig ervaren.