COARE bouwkundig partner bij bouw datacenters

Kantoren Realisatie

COARE Realisatie weet wat het is om te opereren in een live omgeving waar tijdens de bouw 7 x 24  ongestoord en veilig gewerkt moet kunnen worden. Zoals bij de bouw van datacenters. Daar vervult COARE Realisatie in de persoon van John Heijsteeg regelmatig de rol van bouwkundig partner. Hij deed in het verleden complexe opdrachten bij industriële bedrijven, huisvuilcentrales, energiebedrijven, luchthavens en nu dus datacenters. Werken in een live omgeving ligt hem wel. ‘Lastig bouwen vind ik spannend. Als je het werk grondig analyseert en afstemt, blijkt het in de praktijk vaak minder lastig te zijn’, zegt John.

Hoe complex een opdracht ook is, je maakt hem niet snel gek. Daar heeft hij te veel ervaring voor. Zo was hij negen jaar actief op Schiphol als accountmanager en omgevingsmanager. Hij coördineerde de omgeving bij grote klussen en zorgde dat de passagiersstromen, beveiliging en operations ononderbroken door konden gaan.

Zo’n 100%-garantie is ook bij de bouw van datacenters vereist. De bedrijfszekerheid mag geen moment in gevaar komen. Voor COARE Realisatie deed John Heijsteeg op dit gebied de laatste tijd diverse projecten met een totaaloppervlak van 12.000 m². COARE realiseerde onder meer terreininrichtingen, computervloeren, separatiewanden, gevels, staalconstructies, afbouwwerkzaamheden in klantgebieden en controlekamers.

De bouw van datacenters gaat gepaard met een hoge tijdsdruk en geheimhouding en vergt veel specialistische kennis en ervaring. En dus de inzet van hoogwaardig gecertificeerde vakmensen. Alles is er op gericht om verstoringen te voorkomen. In een tijdig gemaakt werkplan staat tot in de kleinste details aangegeven welke risico’s zich aan (kunnen) dienen en hoe die beheersbaar gemaakt kunnen worden. Alles is afhankelijk van een optimale proces- en risicobeheersing en het goed doorlopen van het vergunningentraject, zegt John Heijsteeg: “Je moet bij elke stap van het proces 100% alert zijn. Dat geeft uiteraard een bepaalde druk. Maar ik vind het uitdagend. Elke keer als we met Coare Realisatie zo’n specifieke klus hebben geklaard voelt het goed.”