Basisschool De Klokkenberg

Onderwijs Realisatie

COARE Realisatie bouwt Nijmeegse basisschool

In Nijmegen bouwde COARE Realisatie basisschool De Klokkenberg. In het gebouw zijn acht groepen gehuisvest. De door Bendien Wierenga ontworpen school staat in een hoger gelegen deel van Nijmegen dat ooit door de Romeinen als legerplaats werd gebruikt.

De Klokkenberg omvat twee ellipsvormige volumes van twee bouwlagen, aan de lange zijde met elkaar verbonden door een entreepartij en gemeenschappelijke hal. De school heeft géén gangen. De lokalen liggen rondom de entree en de aula op de begane grond. Het leerplein – waar leerlingen op enige afstand van de leraar zelfstandig kunnen werken – is op de verdieping gesitueerd. De bouw begon in november 2016.

COARE Realisatie was verantwoordelijk voor het projectmanagement en de bouw van De Klokkenberg. Het schoolbestuur had tijdens dit transparante proces voortdurend inzicht in zowel de planning als het budget. Voorzitter Roland van der Hoek en directeur Aldo Meijer van COARE blikken voor de camera van Sietse Bruggeling  terug op een bijzonder project. Klik hier voor het filmpje.