Alliander Haarlem

Architectuur Kantoren

Een kleurrijk en lichter gebouw en mede daardoor aantrekkelijker voor het personeel. Dankzij een overzichtelijker indeling verbeterde de interne communicatie. Men weet elkaar makkelijker te vinden. Ook de beleving ging er op vooruit, mede door het gebruik van IT-visuals op wanden. Het zijn slechts enkele aspecten van de door COARE Architectuur ontworpen revitalisatie van het Haarlemse regiokantoor van netbeheerder Alliander. COARE Realisatie deed de bouw.

Verdeeld over vier etages werd circa 6600 vierkante meter onder handen genomen. Om informele ontmoetingen te stimuleren kwam op elke verdieping een pantry met een koffiemachine en klein barretje. Doordat op veel plaatsen wanden achterwege zijn gelaten kunnen afdelingen makkelijker mengen.

Mede door de vele veranderingen op IT-gebied had Alliander de wens om de werkomgeving in het Haarlemse kantoor te vernieuwen. COARE ontwierp onder meer aantrekkelijke grotere ruimtes die voorzien zijn van whiteboards, schermen en uiteenlopend meubilair. In een informele en prettige opstelling kan iedereen zijn/haar werkplek kiezen.

Elke verdieping kreeg een eigen kleurzonering, qua uitstraling variërend van actief tot rustig. Daarbij kwam opnieuw te gebruiken Alliander-meubilair goed van pas. Dat werd op basis van kleur over de verdiepingen verdeeld. Het vormde dankzij een uitgekiende herschikking één geheel en bracht op een subtiele manier lijn en kleur in de diverse ruimtes.