Werkwijze

Een interieur weerspiegelt het karakter van een bedrijf of organisatie. Het behoort in onze optiek echter méér dan alleen mooi of stijlvol te zijn. Het stimuleert en verbindt mensen op een functionele en flexibele manier en biedt ruimte voor zowel structuur als spontaniteit.

Visie

Een werkomgeving maken waarin mensen zich fijn voelen. En waar ze individueel of collectief beter van worden. Coare Architectuur wil wat dat betreft betekenisvol zijn. Het is onze leidraad bij het ontwikkelen van interieurs. In het samenspel met opdrachtgevers gaat het uiteraard over zaken als planning en budget. Maar ook over ambities, betrokkenheid, privacy, kansen en vernieuwing.  Juist op die specifieke punten willen wij wensen en ideeën van opdrachtgevers tot in de kleinste details doorgronden. Dat is de enige manier om samen tot iets goeds te komen. Wij doen dat in onder meer  de kantoorwereld, het onderwijs en de zorg.

Een interieur weerspiegelt het karakter van een bedrijf of organisatie. Het behoort in onze optiek echter méér dan alleen mooi of stijlvol te zijn. Het simuleert en verbindt mensen. Functioneel en flexibel. Met ruime voor structuur en spontaniteit.  Wij ontwerpen relevante interieurs met meerwaarde .

Trends en de waan van de dag zijn voor Coare Architectuur geen bepalende factoren. Voor ons staan andere aspecten centraal. Zoals het functioneel toepassen van innovatie, hergebruik en duurzaamheid. Niet omdat het lekker bekt, maar omdat het lekker wérkt en in alle opzichten een mooi rendement oplevert.

Duurzaamheid

Voor Coare Architectuur staat in elke fase van het ontwerpproces duurzaamheid centraal. Ons credo: niet duurzaam doen, maar het zijn. Niet op basis van dikke rapporten en eindeloze  besprekingen, maar helder, efficiënt en praktijkgericht. Consequent duurzaam tot in de kleinste details. Met een sterk accent op hergebruik van materialen.

Afval is de grondstof van de toekomst. Coare Architectuur gelooft sterk in de circulaire aanpak en laat mede op basis van een grondstoffenpaspoort zien hoe eerder gebruikt materiaal weer toegepast kan worden. Van plafondplaten maken wij wanden. Van oude deuren mooie banken. Enz.

In de bedrijfsvoering van Coare Architectuur draait het niet alleen om keurmerken en certificering (hebben we allemaal in huis), maar vooral om de juiste mentaliteit. Wij hebben er plezier in om er duurzaam het beste van te maken en kennis te delen met opdrachtgevers. Coare Architectuur vindt een stimulerend tweerichtingsverkeer van groot belang. Omdat iedereen daar beter van wordt.

Research

Op de zoektocht naar vernieuwing en verdieping laat Coare Architectuur zich graag vergezellen door geestverwanten. Het binnen uiteenlopende vakgebieden verkennen van kansen, innovaties en ervaringen ligt ons na aan het hart. In de bedrijfsvoering van Coare Architectuur ruimen wij daar graag en gericht een plaats voor in.

Een voorbeeld: wij ondersteunen in 2015 een wetenschappelijk onderzoek van omgevingspsychologe Fiona de Vos naar de invloed van de omgeving op concentratie en creativiteit. Na haar studie psychonomie/omgevingspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam begon Fiona met Studio dVO. In 2006 promoveerde zij aan de faculteit Environmental  Psychology van het Graduate Center van de City University van New York. https://nl.linkedin.com/in/fionadevos

Met het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie gaat Coare Architectuur ook samenwerken. Het betreft een onderzoek naar vitaliteit.

Ons uitgangspunt is dat een interieur pas echt betekenisvol kan zijn als degenen die er in werken zich fijn en vitaal voelen.  Onze zoektocht naar manieren om dat doel te verwezenlijken houdt nooit op.

TGK-rapportage

Het TGK-concept is door Coare Architectuur ontwikkeld en staat voor Tijd, Geld en Kwaliteit. De TGK-rapportage biedt opdrachtgevers in één oogopslag alle informatie over de voortgang van hun project. Het is een instrument dat overzichtelijk, snel en pragmatisch alle relevante gegevens verstrekt.

Iedereen heeft een hekel aan eindeloze mailwisselingen en ellenlange bouwvergaderingen. Te vaak leiden die tot een ontmoedigend groot verlies aan creativiteit en  dynamiek. Met behulp van de TGK-rapportage houdt Coare Architectuur de vaart en het overzicht in het bouwproces. Gedrevenheid op basis van inspiratie. Zodat de in de praktijk toe te passen essentie niet uit beeld verdwijnt.